Turnhout (B)

Wilt u graag, solo of met meerdere kunstenaars of met je culturele vereniging een event organiseren in deze prachtige locatie? Neem gerust contact met ons op en we bekijken samen de mogelijkheden.  


Vorming: ‘Hoe verzamel ik informatie over mijn kapel?’

Op 21 maart in het Theobaldus Kunsthuis Turnhout

Een initiatief van Erfgoed Noorderkempen 

Op 21 maart organiseert Erfgoed Noorderkempen samen met Parcum en Histories een vormingssessie in Turnhout over het inventariseren van kapellen. In de sessie ‘Hoe verzamel ik informatie over mijn kapel?’ leer je stap voor stap waar je informatie kan vinden over je kapel. Via verschillende bronnen, van mondelinge geschiedenis over historische kaartmateriaal tot parochie-archieven, kan je het verhaal achter je kapel achterhalen. Tijdens de sessie bekijken we hoe je de kapel beschrijft zodat die alle informatie bevat.

Deze workshop sluit aan bij het project “Kapelletjes in Vlaanderen”, waarin Parcum samen met de projectpartners inzet op de inventarisatie van kapelletjes en het borgen van hun tradities en verhalen via de ontwikkeling van twee toolboxen: een toolbox inventarisatie en een inspiratiebox.

Wil je graag informatie vinden over een kapel in je buurt? Zou je graag je kapel willen toevoegen aan de website “Kapelletjes in Vlaanderen”, maar weet je nog niet hoe? Zou je graag willen meewerken aan de Toolbox Inventarisatie van Parcum?

Deelname is gratis, maar inschrijven verplicht.

Alle info i.v.m. sessies en locaties en inschrijvingen vindt u via:   https://www.parcum.be/nl/events/aan-de-slag-met-kapelerfgoed-2

Deze sessie maakt deel uit van een tweedelige vormingenreeks. In de eerste sessie ‘Hoe zet ik in op de toekomst van mijn kapel?’ leer je stap voor stap hoe je aan de slag kan gaan met je kapel. 

(In Turnhout organiseren we enkel het tweede deel van de vormingenreeks.)